İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Yansıma Tiyarto Topluluğu

İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Yansıma Tiyarto Topluluğu

Anton Çehov’un kısa oyunlarından ve öykülerinden yola çıkılarak yazılan “Sevgili Doktor” isimli Tiyatro eseri, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Yansıma Tiyarto Topluluğu tarafından sahnelendi. İzleyiciler tarafından büyük beğeniyle takip edilen oyun sonrası konuşan tiyatrocular, Denizli’de tiyatronun gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler. 

ÇEHOV’UN UNUTULMAZ ESERİ DENİZLİ’DEYDİ

“SEVGİLİ DOKTOR” İBRAHİM CİNKAYA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ YANSIMA TİYATRO TOPLULUĞUNCA SAHNELENDİ 

Dünyaca ünlü Rus Yazar Anton Çehov’un eserlerinden uyarlanan “Sevgili Doktor” isimli oyun, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Yansıma Tiyatro Topluluğu tarafından Merkezefendi Kültür Merkezi’nde sahneye konuldu. 

Toplamda 14 oyuncu ve 2 rejiden oluşan ekip tarafından sahnelenen Sevgili Doktor isimli eser, Denizlili Tiyatro severler tarafından ilgiyle izlendi.  

Tiyatro ekibi birbirinden bağımsız  kısa oyundan oluşan ve  insan hakları, sınıfsal ayrım,  ezen-ezilen ilişkileri ile sistem sorununa mizahi bir dille yaklaşan eseri başarıyla sahnelediler. 

Aynı zamanda oyunun yönetmeni de olan Melike Bildircin ile Tiyatro topluluğunun eş başkanı İrem Ece Yalçınkaya’nın oyunculuklarıyla göz doldurduğu tiyatroda diğer 12 tiyatrocu da yan rollerde performanslarını sergilediler. 

Rus Toplumuyla Türkiye Toplumu arasında benzerlik gösteren sorunlara ustalıkla eğilen eser, sahnenin  Tiyatro Topluluğu Kurucusu ve oyunun yönetmeni Melike Bildircin, emeklerinin karşılık bulmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. 

Tiyatro topluluğunun eş başkanı İrem Ece Yalçınkaya da  mevcut katılımın kendilerini çok sevindirdiğini söyleyerek oyunu sahneye koyma konusunda kendilerine destek olan tüm tiyatro severlere teşekkür etti.

07.05.2024 31

meb_iys_dosyalar/20/01/974001/dosyalar/2024_05/07141219_whatsappvideo20240425at16.25.00.mp4