DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI.

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen  “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” çalışmaları okulumuzda da tam hız devam ediyor.

07.12.2023 292

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen  “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” çalışmaları okulumuzda da tam hız devam ediyor. Öncelikle proje için yürütme komisyonu oluşturuldu ve hemen çalışmalara başlandı.

İlkin okulumuzun girişinde, büyük bir Safahat panosu hazırlandı. Panoda Safahat ve şairi Mehmet Akif hakkında görsel ve yazılı bilgiler bulunmakta. Birçok öğrencimiz her gün panomuzu inceleyerek Safahat ve şairi hakkında bilgi sahibi oluyor. Bu panomuzun yanında kurulan beyaz tahtaya, her hafta yenilemek üzere safahattan şiir parçaları Osmanlı Türkçesiyle yazılıyor. Şiirdeki anlamı bilinmeyen sözcüklerin anlamı da yazılarak farkındalık oluşturuluyor.

Öğretmenlerimiz tarafından sınıflarda oynatılan "Bilen Oturur" oyunu ile öğrencilerimiz hem Safahat'ta geçen kelimeleri öğreniyor hem de eğlenebiliyorlar. Öğretmenlerin denetiminde gerçekleşen bu proje sayesinde öğrenciler safahattaki kelimeleri benimsiyorlar.

Her sınıfımıza birer tane safahat dağıtarak öğrencilerimize boş vakitlerinde Safahat'ı okuma  ve inceleme fırsatını sağlıyoruz.

Öğrencilerimiz farklı konularda küçük sözlükler hazırlıyorlar. Bu hazırlanan sözlüklerle bir sözlük sergisi düzenlenmesi planlanıyor.

Türkçe Türk Milletini ayakta tutan bir iskelettir. Bu iskeleti korumak ve güçlendirmek her birimizin en önemli görevlerindendir.

Bilen Oturur08-12-202308-12-202308-12-2023