TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

21.12.2012 4292

 

           İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlayarak, ilmi, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenen, Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen yeni bilim ve projeler üretebilen, Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla 2011- 2012 Eğitim- öğretim yılında hizmete girmiştir. Okulumuz vereceği eğitimle, öğrencilerinin; kendilerine ve çevrelerine karşı duyarlı, vatanını ve milletini seven, Atatürkİlke ve İnkılaplarına bağlı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş milletler seviyesinin üstüne çıkarmayı hedef edinen gençler olarak mezun etmeyi en önemli hedef olarak benimsemiştir.

Denizli Valiliği ile hayırsever işadamı İbrahim Cinkaya arasında 2009 yılının Eylül ayında imzalanan protokolle okulumuzun yapılma süreci başlamıştır. Bürokratik işlemlerin tamamlanması, gerekli izinlerin alınması üzerine Mart 2011'de okulumuzun temeli atılmış ve 18 ay gibi kısa bir zamanda inşaat bitirilerek, 19 Eylül 2011 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır.

Adını hayırsever işadamı Sayın İbrahim Cinkaya'dan alan okulumuz 21509 metrekare alan içerisinde 1619 metrekare alan üzerine bodrum+ 4 kat olmak üzere 6557 metrekare kapalı alandan oluşan farklıbir proje olup, çevre düzenlemesi çalışmalarının da kısa sürede tamamlanacağınıümit etmekteyiz.

Okulumuza her yıl alınacak öğrenci sayımız 104,sınıf mevcudu ise 26 olacaktır.