İBRAHİM CİNKAYA

27.12.2012 12389

İBRAHİM CİNKAYA

21-12-2022

1949 Yılında Denizli Şemikler'de doğdu.

Öğrenim süreci ilköğretim Şemikler İlkokulunda başlayıp, ortaöğretmi Akköy Ortaokulu'nda, lise eğitimini ise açık öğretim Sosyal Bilimler bölümünde bitirmiştir.Üniversite sınavlarında kendini deneyerek eğitim süreci devam etmektedir.

1972 Yılında Faber Mobilya mağazalar zincirini,

1989 Yılında Faber Tekstil A.Ş.'yi,

1993 Yılında Faber Mermer A.Ş.'yi

1998 Yılında Cinkaya Madencililik A.Ş.'yi

2004 Yılında Cinkaya-Faber Otelcilik Turizm San. Tic. A.Ş'yi

2006 Yılında Cinkaya İnşaat Turizm San.Tic. A.Ş'yi

2009 Yılında Cinkaya Petrol Otomotiv San. Tic. A.Ş 'yi

2011 Yılında Cinkaya Holding A.Ş'yi kurdu.

İş hayatının yanı sıra aynı zamanda;

2000 Yılında Yörtürk Vakfı'nın Denizli İl Başkanlığı'nı ,

2004- 2009 Yılları arasında da Gümüşler Belediye Başkanlığı yaptı.

İnsanlarla ilişkileri kuvvetli, duygusal yakınlıkları önemseyen, işine ve sorumluluklarına önemli ölçüde bağlı, ülkenin gidişatına karşı duyarlı, yaptığı çalışmaların kendisinden sonra kalan insanlar için bir anlamı olacağını düşünen, çevresindeki güzelliklerin farkında olan, çalışmanın ve ahlaklı olmanın bilincinde olan, kararlı ve cesur insanları destekleyen, sosyal ve kültürel etkinliklere önem veren, yöneticilik konusunda ciddi, kişisel hedef ve misyon sahibi, titiz, sanatta seçkin bir çizginin önemine inanan, duyarlı ve hassas bir kişiliğe sahip olan CİNKAYA bu özellikleri ile iş yaşamında, aile yaşamında ve sosyal hayatta başarıyı yakalamıştır.

"Türkiye Cumhuriyeti Devletini, dünya devletleri arasında , geçmişindeki ihtişamından kaynaklanan haklılığıyla; günümüzün modern ülkeleri arasına katmayı hedef edinen gençler yetiştirmek"ilkesiyle DENİZLİİBRAHİM CİNKAYASOSYAL BİLİMLER LİSESİ'ni 2011 yılında Türk milletine kazandırmıştır.