ÖĞRENCİLERİMİZ ÇALIŞTAYDA...

ÖĞRENCİLERİMİZ ÇALIŞTAYDA...

 

İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, sosyal bilimler alanında düzenlenen programlara etkin bir şekilde  katılarak kendilerini geliştiriyor.

 Bu bağlamda  okulumuz, Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen “MAVERAÜNNEHİR'DEN ANADOLU'YA TARİHİN DERİN KÖKLERİ VE TARİHÇİLİK”  konulu çalıştaya 40 öğrenci ile katıldı. Öğrencilerimiz bu etkinliğe katılarak hem  çalıştayın işleyişi hakkında bilgi sahibi oldular hem de  uzmanların anlatımıyla  tarih bilgilerini pekiştirdiler.

Konu hakkında açıklama yapan Okul  Müdürümüz Dr. Muhammet OĞUR                             “ Öğrencilerimiz, tüm sosyal bilimler alanına ilgi duyduğu gibi tarihe de  büyük bir ilgi duyuyor. Tarihle ilgili  bu çalıştaya öğrencilerimizle birlikte katılmak  bir tarihçi olarak beni de çok heyecanlandırdı. Konusunda uzman kişilerin sunumlarından çok çok faydalandık.”  dedi.

 Ayrıca Türk Tarih Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yüksel ÖZGEN öğrencilerimize özel ilgi göstererek öğrencilerimizin sorularını cevapladı ve onlarla sohbet etti.  Günün anısına  öğrencilerimizle fotoğraf  çektirerek bugünü   ölümsüzleştirdi.

20.09.2023 352

20-09-202320-09-202320-09-2023