‘ NATURE WARRIORS EARTH SAVIORS’

‘ NATURE WARRIORS EARTH SAVIORS’

‘ NATURE WARRIORS EARTH SAVIORS’

İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi eTwinning Projemiz

 

  İngilizce Öğretmenimiz Ayşen AKGÜN rehberliğinde Hazırlık C sınıfından 13 öğrencimizin katılımıyla   

‘ NATURE WARRIORS EARTH SAVIORS’ isimli projemiz Aralık 2023 tarihinden itibaren öğrenci ve velilerimizin bilgilendirilmesi ve izin belgelerinin alınmasının ardından aktif olarak faaliyete başlamıştır.

Yapılan birçok araştırmada, sadece sınıf ortamında doğadan kopuk olarak yürütülen eğitimin, doğayla kurulan ilişki biçimini de olumsuz yönde etkilediği belirtilmiştir. Bu durum öğrencilerin yetişkin hayatlarında da doğaya karşı davranış ve tutumlarının belirleyicisi durumundadır. Kentleşme ve modern yaşam tarzını benimseme ile birlikte artık çocukların büyük bir kısmı doğa ile deneyim olanağından mahrum kalmaktadır. Bu proje ile birlikte öğrencilerin doğa ve çevre konularında farkındalık yaratmak, doğayı tanımaları ve doğaya karşı olumlu davranış ve tutum geliştirmeleri, çevre ile ilgili sorunlara çözüm üretebilmeleri sağlanacaktır. Farklı il ve ülkelerden öğrencilerle işbirliği içinde yürütülecek olan çalışmalar sayesinde ortak bir görev tamamlama becerisi kazandırılacak,

öğrencilerimizin farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlanarak işbirliğine dayalı

kapsayıcı ve bütünsel öğrenme faaliyetleri desteklenecektir.

Projenin kurucu üyeleri ve diğer okul ortaklarıyla online öğretmen  tanışma webinarı düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin projemiz için WEB.2 araçlarını kullanarak  hazırladıkları logoların arasından birinci olan  tüm okula uygulanan anket sonucu seçilmiş ve proje okul panosu hazırlanmıştır.

 

11.01.2024 77

11-01-202411-01-202411-01-202411-01-202411-01-2024