Friendly English You Know You Can eTwinning Projemiz Tamamlandı

Friendly English You Know You Can eTwinning Projemiz Tamamlandı

Friendly English You Know You Can eTwinning Projemiz Tamamlandı

İngilizce öğretmeni Hülya Özten Sarıkaya'nın ortak olarak yürüttüğü ‘Friendly English You Know You Can’ eTwinning Projesi Ocak 2023 tarihinden itibaren okulumuz Hazırlık B sınıfı öğrencileriyle sürdürülmüştür ve 5 ülkeden (Türkiye-İtalya-Gürcistan-Romanya-Polonya) öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla; dijital içerikli kaynaklar sunabilmek ve İngilizce dört temel beceriyi geliştirmek amacıyla tasarlanmıştır. Klasik anlayıştan çıkıp çağın ihtiyaçlarına göre öğrenme yöntem ve teknikleri geliştirilip yenilikçi, dijital yaratıcılığı yüksek, kendini rahat ifade eden bireyler yetiştirerek dijital dönüşüme ve 21.yy. becerilerini edinmeye katkı sağlamıştır.

Öğrencilerimize derslerimizde dinleme etkinliği yaptırdıktan sonra, İtalyan ortaklarımızla okulumuz öğrencileri dinleme etkinliğindeki öğrendikleri yeni kelimeleri kullanarak ‘House Chores’ adlı şarkının sözlerini İngilizce olarak yazdılar ve şarkıyı besteleyip seslendirdiler. Son olarak öğrenciler tarafından şarkımız görsellerle desteklenerek video haline getirildi.

https://youtu.be/vhi1ZNtCoGA

İtalyan ortaklarımızla öğrencilerimiz Google Classroomda iletişim kurarak, web 2.0 araçlarından storyjumper kullanarak yazma becerilerini geliştiren İngilizce hikâyeyi yazdılar. Hikâyeyi dönüşümlü olarak yazan öğrencilerimiz aynı zamanda geçmiş zamanı da pekiştirmiş oldular.

https://www.storyjumper.com/book/read/155660991/64511430b3423#

Konuşma etkinliği olarak öğrencilerimiz çevre konusunda farkındalık yaratmak için, web 2.0 araçlarını kullanarak kendi avatarlarını yaptılar. Chatterpix programı ile kendi seslerini kullanarak avatarlarının konuşmasını sağladılar. Son olarak da arka plana resim ve müzik ekleyerek video çektiler.

https://youtu.be/eGYTFJwWKqQ

 

21.06.2023 59

24-06-202324-06-202321-06-2023