‘EUniting Voices For a Sustainable Future’ eTwinning Projemiz Devam Ediyor

EUniting Voices For a Sustainable Future’ eTwinning Projemiz Devam Ediyor

 

‘Euniting Voices for a Sustainable Future’ isimli eTwinning projemizin etkinliklerine Hazırlık B sınıfı öğrencileri, İngilizce Öğretmeni Hülya Özten Sarıkaya rehberliğinde devam etmektedir. Projemiz, öğrenciler arasında sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda öğrencilerimiz biyoloji, coğrafya, sanat, tarih ve İngilizce gibi farklı alanlarda aktif katılım gerçekleştirerek eTwinning projemizi başarıyla yürütmektedirler. Proje, öğrencilerimizde çevre bilinci oluştururken, yabancı dil gelişimini de sağlamayı amaçlamaktadır. Web 2.0 araçlarını kullanma becerisine büyük çapta katkı sağlayan bu projede ortak okullarımızla faaliyetler iş birliği ile gerçekleştirilmektedir.

 

Bu projemizde; öğrenciler, sürdürülebilir kalkınma terimleri ile ilgili literatür taraması yaparak, konunun tarihsel arka planını inceleme fırsatı buldular ve projede yer alan farklı okullardan öğrencilerin katılımıyla konu ile ilgili sunum hazırladılar.

https://www.canva.com/design/DAFcKDDybC8/v_0a3gZqJuGRdCrmKiV-jA/view?utm_content=DAFcKDDybC8&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Öğrenciler karbon ayak izi hakkında araştırma yaparak ekip arkadaşlarıyla birlikte bir podcast hazırladılar.

https://open.spotify.com/episode/12jtS14srNDRzHrsdOFZBq

Proje kapsamında geri dönüşüm mantığının kavranması amacı ile öğrenciler evlerinde biriken mutfak atıklarını değerlendirerek kompost gübre ürettiler. Ortak okulların öğretmenleri okullarındaki biyoloji öğretmenleri ile iş birliği yaparak kompostun nasıl hazırlanacağı, çevre ve sürdürülebilirlik açısından avantajları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Ayrıca öğrenciler nasıl kompost hazırlanacağı ile ilgili bir video hazırlayarak sosyal medya platformunda paylaştılar.

https://youtu.be/u_EP-TzQGWc

https://youtu.be/iM6bL6oYyxY

Etkinliğimizin bir parçası olarak “22 Nisan Dünya Günü” kutlandı. Öğrencilerin hazırladığı sloganlardan oluşan ortak bir video çekilerek çevre sorunları konusunda farkındalık yaratıldı.

https://youtu.be/yWToaukIIRE

9 Mayıs eTwinning günü için ortak okulların katılımıyla video hazırlandı.

https://youtu.be/SVVksND80o8

Öğrenciler tarafından “Yeşil Çatı” ve coğrafi yapılar hakkında kapsamlı bir araştırma yapılarak yeşil çatı ile ilgili bir sunum hazırlandı.

https://docs.google.com/presentation/d/1w8m_ckkIDsKXYVFVLhmRfN8v-r-E786MyLbww58jVz0/edit?usp=sharing

 

21.06.2023 67